Hoe zorg je voor je baby?

Mijn nichtje bleef me maar vertellen dat ik de beste kinderverzorgster ooit was, over al die jongeren die ik in mijn eigen huishouden onder mijn hoede nam.

Nou, toen mijn neefje 2 maanden oud was, vertrouwde moeder mij de zorg voor zijn kleine zusje toe. Ze was zo bezorgd over haar kleine zusje dat ze me vroeg hoe ik voor haar kon zorgen door haar een beetje eten te geven, een uitgebreid dutje te doen en natuurlijk niet te vergeten haar flesje.

Dus vraag ik me af waarom de moeder me vroeg met haar kleintje te beginnen, omdat ze wist dat ik problemen zou kunnen geven. Ik weet dat het een risico is dat ik niet bereid ben te nemen. Dit is een hersenspinsel van mij, maar aangezien ik een dag op een kinderdagverblijf doorbreng, zag ik dat het voor deze gelegenheid kan werken. Wat vinden de volwassenen ervan om een moeder haar baby naar het park te zien brengen. Heh, ze heeft veel babydoekjes nodig, shampoo en de luier van de baby verschonen.

Waarom ik besloten heb om iemand in te huren om op de kinderen te passen, is één ding, maar als ze me deze manier van zelf met kinderen omgaan laten zien, zie ik een groot contrast, en het is iets wat ik zelf verzonnen heb.

Ze zei dat ik haar baby moest voorbereiden op het verblijf in het oppashuis. Toen begreep ik wat logeerpartijtjes zijn en waarom ze jong personeel moeten hebben, en waarom we gebruik moeten maken van de babysitters in Tiel.

Er waren dagen dat ik sommige dingen voor de baby moest laten, en stoppen met dingen in huis te doen, omdat ze daar meer deed (konijntje zitten op haar dagverblijf tikken professoren en Chelsea headIM’ rond het huis). Er waren heel wat aanpassingen voor beide partijen nadat ik haar thuis had gekregen en ik dingen weer op hun plaats moest zetten. Ik ben zo blij en gelukkig dat ik de baan heb vanaf de dag dat ze geboren is.

Ik weet ook dat het heel moeilijk is om het gedrag van een kind te veranderen als er een nieuwe regeling is, maar na een paar dagen zag de baby hoe gemakkelijk ze zich kunnen aanpassen en het lijkt ze niet uit te maken of ik weg ben of niet, behalve als ze naar me opkijken en me laten zien hoe erg ze me missen. Dus, het heeft gewerkt op de beste manier, en dat is een goede zaak.

Deze keer met mijn nichtje, vind ik het niet erg om haar naar haar dagopvang te brengen, omdat ik weet dat ik de hele dag zal lopen. Ik weet ook dat als ik terugkom, het niet erg zal zijn. Mijn moeder en zus zullen gewoon moeten werken terwijl ik weg was (onthoudt de reden dat ik een baan heb en met schoolgaande kinderen, kun je ze niet alleen laten).

Soms vertel ik haar, om ergernis te voorkomen, dingen die ik gedaan heb terwijl zij weg was: de afwas doen, de kamers vegen, een beetje was doen, de tafel opruimen (met een beetje hulp natuurlijk). De belangrijkste dingen zijn wat ik voelde dat te doen wanneer ze niet bij me was, het huis een puinhoop zou maken omdat het zou worden omgegooid, of als ze onder me kwam op een gevaarlijke plaats, me lichamelijk zou kwetsen.

Ik wil niet verdrietig zijn, maar om haar goed in de gaten te houden, daar is soms vrouwelijk kracht voor nodig, en als ze onder de hoede van anderen is, weet ze niet hoe echte mama aanvoelt. Laat haar niet denken dat ze niet in staat is om genoeg voor zichzelf te zorgen.

Ik brabbel of praat niet, want ik heb sinds het eerste kind geleerd dat “ze moeten weten dat je er bent als ze je nodig hebben”, of mijn mama-baby wiegeliedje, voor haar één, weet ik dat het beter is om het gewoon te “weten”.

Na een hele tijd een gehoorzaam kind te zijn geweest, is nog één keer thuis wonen best de moeite waard, en het voelt geweldig. Daarom aarzel ik niet om telkens weer met mijn hoofd tegen de deur van mijn woonkamer te bonken, want het voelt echt zo.

Wat het babyfeestje betreft, mijn zus verwacht geen baby, dus ik zei haar dat het eten onbestaande zou zijn, en dat ze misschien niet eens alle andere vrouwen daar leuk zou vinden, wat me een beetje het gevoel gaf dat ik te hoge verwachtingen had, maar wat blijkt, ze vindt me helemaal niet zo’n buurjongen, zoals mijn moeder en ik het oneens waren dat ze het noemde.

Meer lezen:

Gastouder Tiel

Kinderdagverblijf Tiel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.