De iPod iPod

Gehaakte knuffel

Kinderen die met poppen, gehaakte knuffels of met knuffeldieren als speelgoed spelen, maken ook kennis met andere vormen, maten en ander speelgoed.

In deze tijd stelt een nieuwsgierige baby vragen over al deze dingen. Op die manier ontwikkelen ze hun verbeelding en kennis.

Met ongeveer drie tot vijf maanden beginnen baby’s kleuren te herkennen. Op dat moment zijn ze klaar om met hun handen te bewegen en is het een goed moment om ze te introduceren in klusjes en verantwoordelijkheden. Er vindt veel communicatie en contact plaats tussen baby en ouders, tussen baby en andere kinderen, en tussen baby en meubels.

Een baby die in staat is te communiceren zal veel van de juiste gewoonten overnemen.

Een favoriete snack van mij is Nido, de rubberen kat. Hij is onwijs geliefd en slaapt de hele dag door, zit graag en droomt van avontuur. Ik keek altijd hoe hij door de kamer liep en naar de bank rende om met mama te spelen. Urenlang speelde hij in mijn kamer en ik verwonderde me erover hoe hij zich dan liet gaan en dan in slaap viel. Ik probeerde hem dichterbij te brengen, maar hij had altijd het gevoel dat hij naar buiten wilde rennen om te spelen. Ik deed hem een riem om zodat hij niet weg kon rennen.

Een ander dier waar mijn zoon dol op is, is de parkiet. Hij imiteert de roep van de parkiet en piept als een parkiet. Ik was verbaasd hem door de kamer te horen roepen. Hij heeft ook een begrip van het concept plezier. De parkieten worden gebruikt in de training om attent en blij te zijn.

Mijn zoon heeft een opgezette hamster die hij verzorgt als een huisdier. Op een dag werd de hamster buiten achtergelaten onder leiding van een parkiet die tegen de parkiet zei dat hij voor de hamster moest zorgen. De parkiet liet niet lang op zich wachten. De hamster zei vele malen “Ik wil niet naar de koelkast”. Dat stelde de parkiet gerust dat hij met de juiste persoon had gesproken.

Een van de knuffeldieren van mijn zoon is een paard. Hij vertelde me eens dat hij vastzat onder de douche en overal nat aanvoelde, veroorzaakt door een plotselinge verandering in de waterdruk. Hij riep en werd geholpen! Hij trok zich eruit, droogde zich af en ging liggen om te wachten tot het water druppelde. Toen dat gebeurd was, ging hij op de pluchen paardenfuton zitten en viel in slaap. Ik was verbaasd om zo’n hoge kwaliteit geluid te horen!

Een andere favoriet is een kat in een halsband. Meestal staat hij in de houding en spint. Soms zit er een tuigje aan en speelt hij muziek. Hij houdt ook de wacht buiten de slaapkamer en waakt over het huis als we blijven slapen. Soms rent hij door de kamer heen en weer en neemt hij de geluiden in zich op van onze wandelingen en shoemanding door het huis. Ik vraag me af wat hij hoort als hij door de lucht springt of uit zijn leven kijkt.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat mijn zoon het tv-scherm ziet en het vertrouwde geluid van Moo Cow hoort. Hij is dol op de sequentie waarin hij de Koe kan stoppen, de Deken kan laten draaien, gesnurk kan horen en een laatste Koe tegen Koe wedstrijd heeft. Ik kan me de naam van de winnende Koe nu niet meer herinneren, waarschijnlijk was het iets dat Puggle Brain had gestolen.

De winnende koe verschijnt nog steeds zeven dagen per week in onze familiekamer, hoewel we nu vijf verschillende Choots hebben. Bean is nog steeds onze favoriet, hoewel hij zijn eigen persoonlijkheid heeft. De andere twee Choots dragen op verschillende manieren bij aan zijn frustratie.

Vandaag heeft IretdBaby een nieuwe favoriet. Sinds hij zijn lievelingsdeken Pet Fridge kwijt is, staart hij elke ochtend bij het ontbijt naar het TV scherm. Nu mag hij naar het nieuws kijken en zit ik in de zetel. Wie was de eerste persoon die de TV toren uitkamde voor nieuwe inventaris? Je raadt het al, Mr. Bean. Soms heb ik het gevoel dat ik een mentale lezer ben.

Er gaat niets boven een zaterdagochtend tekenfilm die je aanstaart vanuit je luie stoel. Naast het bezit van de relaxfauteuil zelf, beveel ik de verstelbare comfortabele armleuningen aan – nogmaals – de afstandsbediening is gemakkelijk te gebruiken en heeft niet het vervelende snoer naar de TV. Plus de bank is leuk om op te zitten en omdat hij gemaakt is van stof, is hij in staat om in 10 minuten op te warmen tot je ideale warmte. Plus de tint van de stof is wat ik mooi vind. De kleurenco√∂rdinatie is perfect! De iPod speelt diskettes af en er is een verborgen paneel boven de bank — ideaal om balletjes en verstoppertjes in op te bergen.

Toen ik een kind was, was mijn bed een jumper. Natuurlijk vond ik het heerlijk, maar de gedachte aan een trap maakte me aan het huilen. Het traagschuim eronder deed me denken aan een hangmatopstelling. Als moeder van drie kinderen, is dit ideaal voor een gemakkelijke toegang.

Lees meer:
Geboortecadeaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.